Houtskeletbouw producten

Een groot voordeel van houtskeletbouw is dat veel producten apart geproduceerd kunnen worden. Zo kunnen er wanden, daken, vloeren, gevel vullende elementen of volledige casco’s prefab opgeleverd worden. Verwijs Timmerwerken ontwerpt, controleert, produceert en plaatst houtskeletbouw producten.

Casco compleet

Naast de losse onderdelen van een gebouw of woning is het mogelijk om volledige casco’s op te leveren in houtskeletbouw. Door gebruik te maken van hoge isolatiewaarden en luchtdichte afwerkingen is kiezen voor een HSB-casco een toekomstgerichte manier van bouwen. Bovendien kunnen onderdelen als kozijnen, ramen en deuren al tijdens de productie passend worden gemaakt. Door het gebruik van deze prefab onderdelen kan een volledige casco in veel gevallen in enkele dagen wind- en waterdicht worden opgeleverd.

Wanden

Wanden in houtskeletbouw zijn allemaal prefab, deze kunnen zowel dragend als niet dragend uitgevoerd worden voor woningen, kantoren en overige gebouwen. Doordat HSB wanden al in de werkplaats gemaakt worden is de bouwtijd op locatie een stuk korter. HSB wanden kunnen aan de binnen- en buitenzijde de gewenste afwerking krijgen. Hierbij kunnen de juiste isolatiewaarden worden behaald met de juiste luchtdichte afwerkingen volgens bouwbesluit, of zelfs hoger. Het voordeel van prefab is dat de wanden in de fabriek al voorzien kunnen worden van de gewenste kozijnen, ramen, deuren en beglazing.

Daken en vloeren

Zowel hellende als platte daken en vloeren kunnen in prefab houtskeletbouw worden geleverd. Daken van HSB kunnen worden voorzien van een hoge thermische isolatie en zo geproduceerd worden dat ze voldoen aan het luchtdicht bouwen. Net als andere prefab onderdelen worden de onderdelen van de daken en vloeren onder gecontroleerde omstandigheden geproduceerd. Dit zorgt voor een snelle en nauwkeurige plaatsing op locatie. Ook dakkapellen zijn veelvoorkomende houtskeletbouw producten!

Gevelelementen

Gevelelementen in houtskeletbouw zijn volledig naar wens in te vullen en geven de juiste oplossing voor de wanden van een stalen of betonnen hoofdconstructie. De wanden kunnen aan de binnen- of buitenzijde elke gewenste afwerking krijgen, door het gebruik van de juiste isolatiewaarden en luchtdichte afwerkingen.

Door samenwerking en het gebruik van het BIM passen de HSB-onderdelen naadloos op de hoofdconstructie en zal het bouwwerk in korte tijd wind- en waterdicht zijn.