Het plaatsen van de houtskeletbouw

Het voordeel van houtskeletbouw is niet alleen de duurzaamheid en het lichte gewicht van het materiaal, maar ook de snelle bouwtijd. Hier leest u meer over prefab bouwen.

Prefab bouwen

Verwijs Timmerwerken ontwerpt en produceert de prefab HSB-onderdelen in de eigen werkplaats. Hier worden de prefab-onderdelen pasklaar gemaakt en droog verpakt. Vervolgens worden de onderdelen op de bouwplaats afgeleverd. Vervolgens kan er gestart worden met de montage van de verschillende onderdelen. Een complete prefab-constructie kan binnen enkele dagen volledig wind- en waterdicht worden geplaatst. Dat levert u als voordeel op dat het weer weinig tot geen invloed heeft op de kwaliteit van het gebouw en de afbouw direct kan aanvangen.

Snelle oplevering

Als er een volledig HSB-casco is geplaatst kan er vervolgens worden begonnen met het aanbrengen van overige onderdelen, zoals gevelvullende elementen. Door prefab bouwen kunnen tegelijkertijd de overige installaties worden uitgevoerd. Dit alles zorgt er voor dat de oplevering van een gebouw in houtskeletbouw in veel gevallen veel sneller is dan traditionele stenen bouwmethoden.