Houtskelet aanbouw

Het realiseren van een houtskelet aanbouw is dé duurzame vorm van constructie, wat ook nog eens een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding heeft. Bouwen met houtskeletbouw (HSB) is volledig toekomstgericht, terwijl de prijs van deze bouwvorm steeds aantrekkelijker wordt. Ook voor particulieren! Een HSB aanbouw aan een huidige woning wordt steeds populairder.

Haalbaarheid houtskelet aanbouw

Belangrijk bij de constructie in HSB is dat de huidige constructie van uw woning goed wordt onderzocht, waarna er een calculatie wordt uitgevoerd. Deze calculatie is met name gericht op controle en haalbaarheid, waarbij een gespecialiseerd constructeur bepaalt of de oplossing haalbaar is. Bovendien kunnen wij hier een inschatting maken, waarbij bouwsnelheid en kostenbesparingen belangrijke onderdelen zijn. Zo kan een houtskeletbouw aanbouw qua prijs erg interessant worden aangeboden!

Houtskeletbouw aanbouw, plaatsing met prefab onderdelen scheelt tijd en geld

Na de calculatie kunnen de benodigde onderdelen uitgewerkt worden in een ontwerp. Hierbij worden de tekeningen van de architect uitgewerkt in 2D, dit wordt vervolgens omgezet in een 3D model. Dit model wordt omgezet volgens het bouwwerkinformatiemodel (BIM). Hierdoor worden eventuele knelpunten tijdens de plaatsing voortijdig opgemerkt, zodat de daadwerkelijke productie en plaatsing soepel verloopt.

Onderdelen prefab aanbouw

Op basis van de ontwerpen worden de benodigde onderdelen geproduceerd in onze timmerfabriek. Prefab (pre fabricated) onderdelen worden hier gemaakt en voor zover mogelijk al gemonteerd. Dit zorgt ervoor dat de plaatsing op locatie zo snel en efficiënt mogelijk verloopt, zodat de HSB aanbouw zo snel mogelijk wind- en waterdicht geplaatst kan worden. De snelheid van de plaatsing zorgt er bovendien voor dat overige werkzaamheden aan de aanbouw sneller kunnen worden uitgevoerd. Denk hierbij aan installatiewerkzaamheden of het afwerken van het interieur.

Houtskelet aanbouw of 'HSB aanbouw'

Voordelen HSB aanbouw

Houtskelet aanbouw realiseren?

Wilt u een houtskeletbouw aanbouw op maat realiseren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, we denken graag met u mee. Onze experts staan u graag te woord over de mogelijkheden, haalbaarheid en overige zaken met betrekking tot houtskeletbouw waar u eventueel vragen over heeft!

Contact